D Eurocenter Kft.

D Eurocenter Mérnökiroda és Kereskedelmi Kft. 1998-ban alakult, több éve foglalkozik energetikai, irányítástechnikai, épület felügyeleti rendszerek és hozzájuk kapcsolódó hardverek (mérő berendezések, kommunikációs megoldások) fejlesztésével. Számos megépített rendszerünk van az országban, amelyek a vevőink legnagyobb megelégedettsége mellett működnek, ill. folyamatosan tovább fejlesztünk az igényeknek megfelelően. Rendszereinket a kereskedelemben kapható nagy megbízhatóságú berendezésekkel szereljük, több világcéggel (OMRON, SIEMENS) technológiai és kereskedelmi kapcsolatunk évek óta sikeresen működik.

Felügyeleti rendszereink a legkorszerűbb Internet alapú technológiára épülő nyílt rendszerek, melyek akármikor bővíthetők akár hardveresen, akár szoftver tekintetében. Mivel a fejlesztések saját kézben összpontosulnak, ezért bármilyen, akár nagymértékű változtatás is könnyen és gyorsan elvégezhető az ügyfeleink igényei szerint.

Az D Eurocenter Kft. munkatársai részt vettek többek között a budapesti Városligeti Műjégpálya hűtésautomatizálásának kiépítésében és üzemeltetésében a korábbi felújítási munkák során, számos település vízmű és kommunális szennyvíz technológia kialakításában. Ezeken a területeken karbantartási szerződés alapján segítjük a helyi szakemberek munkáját. Cégünk szakemberei kiemelkedő szaktudással és tapasztalattal rendelkeznek a kommunális víz és szennyvíz kezelés, hűtésautomatizálás, ipari vezérlések, felügyeleti rendszerek telepítése területén. Az ipar több területén – gépgyártás, vegyipar, élelmiszeripar, kommunális víz és szennyvízkezelés – működő ügyfeleink megelégedéssel használják az általunk kiépített rendszereket.

Partnereinkkel közösen részt vettünk több energetikai audit felmérésben, melyek során ügyfeleink villamos energia, hűtés- és fűtés-technológia, sűrített levegő felhasználásának átvilágításával jelentős energia megtakarítási lehetőségeket tártunk fel. Munkáink során mindig figyelembe vettük az adott iparágra vonatkozó nemzetközi ajánlásokat mint az EN ISO 16001, Green Label, eu.bac.

Az D Eurocenter Kft. munkatársai olyan szakemberek, akik a saját szakterületükön kiemelkedő szaktudással és tapasztalattal rendelkeznek, mind az ipari elektronika, a mérésadat-gyűjtés, a felügyeleti rendszerek telepítése mind az egyetemi oktatás területén. Munkatársaink, szakmai múltjuk folytán, olyan megközelítést alkalmaznak, amely képes a nemzetközi tapasz¬tala¬tokat a helyi adottságokból kiinduló, az ügyfél számára ténylegesen megvalósítható javaslatok kidolgozására felhasználni.

A Klaszter kiemelt kompetenciái közül hozzánk közel állóak:
• Informatikai fejlesztés – zöld IT technológiák
• Fenntartható energia
• Közigazgatás és intézményrendszerének támogatása (iskolák, kórházak, közintézmények, közintézetek, nonprofit és költségvetési szervezetek), technológiával támogatott hatékonyságnövelés

A szakmai munkacsoportok közül érdekel:
• IKT technológiák munkacsoport
• energiagazdálkodás munkacsoport
• K+F+I munkacsoport

Klasztertől való elvárások:
Kapcsolatépítését az energiahatékony és kis széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés érdekében, valamint megfelelő lehetőségek kialakítása közös zöld technológiai projektek generálására más ágazatokkal (Pl: közlekedés, építőipar, energiaszektor, agrárium, kereskedelem).

A piacon való minél jobb megfelelés elősegítése, a technológiai váltáshoz, a zöld technológiákról szóló nemzetközi dokumentumok beszerzése, feldolgozása.

Weboldal