Hajdúsámson Város Önkormányzata

Népesség:  11484 fő
Terület:    6947 ha

Hajdúsámson város az ország térszerkezetében az Alföld határmenti térségében, Debrecentől a megyeszékhelytől észak-keletre 13 km-re helyezkedik el. A település mind vasúton, mind közúton jól megközelíthető. Hajdúsámson alapvetően mezőgazdasági település. Jelentős hagyományai vannak a kertkultúrának, valamint az állattartásnak. Jelenleg elsősorban juh, szarvasmarha, liba és sertéstenyésztéssel foglalkoznak a földtulajdonosok.

A település korábban említett kedvező természetföldrajzi pozíciója, Debrecen és más települések közelsége, a megyeszékhelyet körülvevő szuburbanizációs és belső agglomerációs övezet határán való fekvés és a jó közlekedés-földrajzi helyzet jelentősen képes ellensúlyozni az általános adottságokból adódó gazdasági hátrányokat.

A terjeszkedő megyeszékhely nagy helyigényű funkcióinak, újabb beruházásainak, köztük a külföldi tőkeberuházásoknak az agglomerációba történő telepítése, pezsdítőleg hat a település gazdasági életére. A városban 453 egyéni, vagy társas vállalkozás működik. Tevékenységi körük szerteágazó. A település legnagyobb foglalkoztatói további fejlesztéseket terveznek vállalkozásaik kapcsán. Az önkormányzat, hogy biztosítsa a fejlődés töretlenségét Ipari terület létrehozását tervezi, melyhez az előkészületeket már meg is kezdte.

A népesedő, dinamikusan fejlődő település önkormányzata az elmúlt években vezette be az innovatív e-közigazgatási szoltáltatást. Az e- közigazgatás egyik legfontosabb szerepe értelmes és hasznos tartalom nyújtása, annak lehetővé tétele, hogy az állampolgárok ügyeiket gyorsan, egyszerűen és költség-hatékonyan intézhessék. Az Önkormányzat további célja az elektronikus ügyintézés továbbfejlesztése, ezzel világszínvonalú szolgáltatások nyújtása a polgárok számára.

Weboldal