Satrax KFT


A SATRAX Kft 1993. január 01-én kezdte meg tevékenységét, mint telekommunikációs szolgáltató és kereskedelmi cég. A SATRAX Kft-t az 1983-ban alakult ELEKTRONIC Gmk (jelenleg ELEKTRONIC Kft) híradástechnikai szerviz tagjai alapították. Részben a Gmk addigi tevékenységét, piacait vette át, valamint újabb kereskedelmi tevékenységeket és szolgáltatásokat beindítva kezdte meg működését.

A SATRAX Kft megalakulása óta 100%-os magyar magántulajdonban van. Árbevétele, vagyona, létszáma dinamikusan növekszik. Az eltelt időszakban minden gazdasági évet nyereséggel zárt, amely lehetőséget adott újabb cégek alapítására, illetve tevékenységi köréhez közel álló, már működő cégekbe való üzleti befektetésekre.
A cég vezetése fokozott gondot fordít a telephelyek folyamatos korszerűsítésére, a munkakörülmények, a munkafeltételek és a műszaki-technikai felszereltség állandó javítására.

A SATRAX Kft rendszerintegrációs tevékenységi körébe az integrált műszaki vállalatirányítási informatikai rendszerek, az integrált adat-, hang- és képátvitel, a menedzselhető hálózati eszközök, a szoftver és hardver rendszerintegráció, a szoftverfejlesztés és testre szabás, az egyedi alkalmazások készítése, az intelligens kommunikációs rendszerek, az egyedi optikai és speciális hálózatok, a hálózatbiztonság, a videó kommunikáció, valamint az optikai kábeltelevíziózás és eszközei tartoznak.

A SATRAX Kft. megalakulását követően azonnal megjelent az informatikai piacon is. Tevékenységünk alapvetően 2 irányban indult el: karbantartási és üzemviteli támogatás, valamint informatikai rendszerek tervezése és telepítése. Nagyon hamar, már 1997-ben bekapcsolódtunk az internet szolgáltatók közé, hozzáférési szolgáltatóként jelentünk meg. Ezt a tevékenységet a Satrax-Net Kft. mint leányvállalat viszi mind a mai napig. E tevékenységek kapcsán jelentős tapasztalatokra tettünk szert a különböző kommunikációs technológiák telepítésében, üzemeltetésében, és üzemszerűen használtunk és használunk csúcskategóriás ip kommunikációs eszközöket, jellemzően Cisco és HP gyártmányokat. Többek között ennek a szaktudásnak a birtokában közreműködtünk az elmúlt években Debrecen szinte minden jelentősebb sport rendezvényén (Junior Atlétikai VB, Női kézilabda EB, Jégkorong VB, Úszó EB, stb.), mint kommunikációs technológiai partner. Gyengeáramú tervezőként és kivitelezőként több jelentős létesítmény építésében közreműködtünk (Főnix Csarnok, Kölcsey Központ, Sportuszoda, stb.), s jellemzően az üzemeltetési feladatokat is ellátjuk.

A jelzésvezérlés, a kép- és hangátvitel területén, több éve összegyűjtött tapasztalatok alapján, szoftverkészítő kollégáink nagy bonyolultságú, de könnyen kezelhető, több munkahelyes integrált programokat készítenek ügyeleti-diszpécser központi feladatok ellátására, a világ nagy cégei által forgalmazott fejlesztő szoftverek felhasználásával.

A Kft. jelenlegi létszáma 36 fő, a cég 10 db céges gépkocsival rendelkezik és komplett tevékenységhez szükséges műszerekkel, eszközökkel, számítógépekkel.

Weboldal